Корнелия Нинова: Промяната на страната вече започна, нека да я продължим

21:33, 10 мар 17 / Политика 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Промяната на страната започна миналата година с избирането на Румен Радев за президент, нека заедно с вас я продължим. 

Това заяви тази вечер в Русе лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя бе гост на официалното представяне на листата на Коалиция "БСП за България" в Русе, като представи пред препълнената зала на Канев център и предизборната платформа за предстоящия парламентарен вот.

„В момента Русе не съществува на политическата карта на България. Не съм чул национален дебат от парламентарната трибуна, чиято тема да е град Русе и неговото уникално местоположение на кръстопът на два европейски пътя. Вместо това, проекта за кръстовище на две нива при Дунав мост беше спрян и парите прехвърлени в Шуменска област. Тук е мястото на народните представители да отстоят интереса на града, а парадокса е, че Русе има по-силно лоби в Букурещ, отколкото в българския парламент“, заяви водачът на листата Крум Зарков.

БСП ще се бори до край за възстановяването на българската икономика и земеделие, обеща Нинова, като обясни, че ще бъде създаден фонд „Индустрия“, чрез който страната ще инвестира в български предприятия и стоки. Ще бъде сложен и таван на субсидиите за големите земеделски производители, а търговските вериги ще бъдат задължени със закон да продават 50 процента българска продукция.

В сферата на образованието Нинова обеща да отменят закона за училищно и предучилищно образование. Също така, тя бе категорична, че всеки който плаща здравни осигуровки трябва да се лекува без доплащане, а тези, които не могат да си го позволят ще ползват специален социален фонд за това. Богатите да бъдат съпричастни и да плащат 20 процента данък, призова още лидерът на БСП, както и че ще бъдат преизчислени пенсиите.

Във външнополитически план Корнелия Нинова се обяви срещу търговското споразумение с Канада, Европа на две скорости и санкцииите срещу Русия.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама