Крум Зарков: В момента Русе не съществува на политическата карта на България

15:49, 11 мар 17 / Политика 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„В момента Русе не съществува на политическата карта на България. Не съм чул национален дебат от парламентарната трибуна, чиято тема да е град Русе и неговото уникално местоположение на кръстопът на два европейски пътя. Вместо това, проектът за кръстовище на две нива при Дунав мост беше спрян и парите прехвърлени в Шуменска област. Тук е мястото на народните представители да отстоят интереса на града, а парадокса е, че Русе има по-силно лоби в Букурещ, отколкото в Парламента“.

Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ в 19 МИР Русе Крум Зарков.

Той отчита, че в същото време сме изправени пред тоталната разсипия на русенската индустрия и обезлюдяване на района. От 85-та до сега градът е намалял наполовина и хората напускат, защото тук нямат перспектива, нямат бъдеще, заявява Зарков.

„Русенският универсиет е силен в техническите, инженерни специалности, а Математическата гимназия е известна в цялата страна с подготовката си на математици, бъдещи IT специалисти. Но как те да се реализират в тази икономическа среда в Русе.

Има по-добър път за развитието на страната. Държавата може да прави повече. Нужна е промяна и БСП може да направи тази промяна.“, категоричен е Зарков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама