До 10 години затвор заплашва непълнолетните убийци в Русе

16:54, 15 мар 17 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжна прокуратура – Русе повдигна обвинения на двете 17-годишни момчета, които са арестувани за жестокото убийство на таксиметровия шофьор в Николово. Това съобщи днес окръжният прокурор Георги Георгиев на съвместен брифинг с директора на ОД на МВР - Русе комисар Теодор Атанасов и наблюдаващия прокурор Радослав Градев.

17-годишните Николай В. и Деян Ц. са били заловени по "горещи следи" в нощта на 14 срещу 15 март. Те са признали за извършването на престъплението, открито е и оръжието. За случая са уведомени директорите на учебните заведения, в които двамата учат, както и Регионалното управление на образованието.

След предявяване на обвиненията двамата младежи ще бъдат задържани от Окръжна прокуратура – Русе за срок от 72 часа и ще бъде поискано от съда вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

За престъплението в което са обвинени се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години, тъй като извършителите са непълнолетни.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе. Извършват се разпити на свидетели и са назначени експертизи. 

Припомняме, че 60-годишният мъж беше убит вчера сутринта. Работеше се по версията, че убийството е извършено от клиент, който е искал да задигне оборота от нощната смяна.

Шофьорът бе открит на около 40-50 м от автомобила си. Пристигналият на място екип на Спешна помощ само констатира смъртта му. Той е бил намушкан смъртоносно над 10 пъти в гърба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама