Обединените патриоти ще работят за високи и справедливи доходи днес

00:29, 16 мар 17 / Политика 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водачът на листата с кандидати за народни представители от КП „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Искрен Веселинов се срещна с представители на Областното ръководство на Съюза на пенсионерите 2004 Русе по покана на председателя на Съюза в Русе Йордан Казаков.

Сред дебатираните теми основно бяха тези за ниските доходи и пенсионерска бедност, обезлюдяването на българското село, съсипването на русенската индустрия, приемането на Закон за възрастните хора и разбира се, депопулацията на Северна България.

Веселинов изтъкна, че именно патриотите бяха онази политическа сила, която постави за пръв път въпроса с пенсионерската бедност като цяло и то още много преди на политическия хоризонт да се зададат поредните предсрочни избори. Нещо повече – предложението бе направено година по-рано, но тогава то спечели едва 25-26 гласа подкрепа в пленарна зала. Обвиненията, които се опитват в момента да се стоварят върху обединените патриоти и националисти в предизборен популизъм и заиграване с темата ниски доходи, са несъстоятелни. Единствени „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ не говорят празни приказки, а имат изграден цялостен подход за скорошното ликвидиране на унизително ниските доходи на възрастните хора.

Когато предложението за увеличението на пенсиите бе направено, то бе следствие от задълбочен анализ. Според разчетите на официалната статистика за последните 7-8 години пенсионерите, които са под прага на бедност, са се увеличили с 300 000. „Швейцарското правило е очевидно нещо, което не може да работи или работи, но в държави с нормални стартови пенсии.“ – припомни на присъстващите в залата Веселинов.

Първоначалната критика в несправедливо и неравностойно третиране на всички пенсионери накара представителите на патриотичните сили да направят и второ допълнително предложение освен това за минималната пенсия в размер на 300 лева, а именно за преизчисляване на всички останали пенсии.

Пари в бюджета за това има. Водачът на русенските патриоти припомни още, че продуктът на тази социална политика, в която по 2-3 милиарда средно годишно, са различните държавни плащания, включително през пенсионната система за инвалидните пенсии от които минимум 800 милиона отиват за фалшиви инвалиди, означава, че очевидно средства има. Според Искрен Веселинов държавата трябва да зареже идеологията на малките плащания и да премине в един по-нормален режим, иначе освен пенсионерите на безперспективност бива обречено и младото активно население. Всяка година България напускат между 60 и 70 хиляди младежи, търсещи по-високо и справедливо заплащане на своя труд в чужбина.

Единствено „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ категорично заявяват, че са против източването на мозъци и обявяват, че е дошло времето да му се сложи край и то не механично чрез забрани, а чрез естествените високи доходи.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама