Продължава „Пътешествието” из Европа за деца от русенски училища

10:31, 16 мар 17 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 Продължава „Пътешествието” из Европа, организирано от Общински детски център за култура и изкуство за децата от русенските училища. Днес е третото издание от цикъла инициативи, посветени на 10-годишнината от приемането на България в ЕС, съобщават от пресцентъра на общината.

На борда на символичния „кораб „Европа“ този път ще се качат ученици от ОУ „Васил Априлов“. Те ще тръгнат от австрийската столица Виена, където на 10-и март приключи „пътуването“ до Германия и Австрия на техните съученици от СУ „Фридрих Шилер“, много родители и гости. Този път „корабът „Европа“ ще акостира в Братислава и пътниците на борда ще се запознаят със Словакия.

Освен това, в маршрута е включена и Чехия, където в столицата Прага пътниците ще разгледат забележителностите на града край река Вълтава. Цялото пътуване ще се осъществи с помощта на мултимедия и разказите на техни съученици, в ролята на добре информирани гидове.

Организаторите от ОбДЦКИ- Русе са подготвили художествена програма с участието на Балетно студио Арт класик с ръководител Силвия Малинова и ДВГ „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова.

Желаещите да научат повече за тези страни- членки на ЕС могат да се присъединят точно в 15 часа в МОЛ- Русе - съорганизатор на събитието. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама