Известният цигулар Светлин Русев бе награден с плакет "Русе"

15:30, 16 мар 17 / Култура 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес кметът на Община Русе Пламен Стоилов връчи Плакет „Русе“ на известния български цигулар Светлин Русев. Наградата се присъжда за ярки творчески постижения в областта на музикалното изкуство и принос за развитието и европейския престиж на русенската музикална култура и Международния фестивал „Мартенски музикални дни“. Информация за награждаването съобщават от кабинета на градоначалника. 

„Русенци се гордеят да имат такъв именит съгражданин. Благодарни сме за това, че с таланта си допринасяте за утвърждаването на нашия град като музикална столица на България“, е заявил кметът Стоилов.

Светлин Русев е благодарил за наградата и е заявил, че е развълнуван от присъденото му високо отличие. Той е носител на множество международни награди, най-престижните сред които са от конкурсите в Индианаполис, Мелбърн, Маргарита Лонг-Жак Тибо.

Тази вечер в Голяма зала на Доходно здание ще се състои концерт с участието на двама знаменити русенци – истинска чест за фестивалната сцена в Русе и неповторимо удоволствие и привилегия за всички меломани. Светлин Русев излиза за трети път на тазгодишното издание на фестивала като солист, а този път и като концертмайстор на Софийска филхармония, заедно с пианиста Евгени Божанов и цигуларя Павел Златаров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама