Младеж, потрошил спирка, отива на съд

14:40, 17 мар 17 25 467 Шрифт:
Автор:

 Срещу 26-годишен мъж, причинил щети на спирка за обществен транспорт, е внесен обвинителен акт в Районен съд – Русе.

Обвинението срещу Павел Г. е за това, че в счупил две стъкла на спирка от обществения транспорт в квартал „Долапите“. Щетите са оценени на 296 лева.

Случаят е от рано сутринта на 16 февруари т.г. Обвиняемият, след консумация на алкохол отишъл на спирка на градски транспорт. Той държал полупразна бутилка от бира, избутал жената, която четяла разписанието и също се зачел. В един момент без да бъде провокиран започнал да удря с юмрук стъкло на спирката, и го счупил, след което ритнал и насрещното стъкло. Действия му предизвикали възмущението от гражданите на спирката, които веднага сигнализирали за случващото се.

На място пристигнали полицейски служители, разпоредили на обвиняемия да остави бутилката и да преустанови своите действия, като го предупредил, че в противен случай ще бъде задържан.

В отговор обвиняемият заявил „Няма да ме задържите“, „Няма да дойда с вас“ и започнал да се държи агресивно и заплашително, изблъсквайки с ръце полицаите. След като бил задържан, на въпроса той ли е повредил спирката, Павел Г. отговорил, че тя му е пречела.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда, като се оказа, че хулиганът вече има вземане даване с правораздавателната система у нас. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама