• Снимка: Topnovini.bg

На нарочна среща с представители на КНСБ, водачът на русенската листа на КП „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ представи приоритетите на обединените националисти и патриоти по отношение на изграждането на работеща и модерна икономика.

На първо място трябва да се въведат легитимни протекционистични мерки за защита на българското производство от външния протекционизъм чрез прилагане на анти-дъмпингови мерки, каквито широко се използват от ЕС, САЩ и други страни. Малко известен факт е, че Съюзът въвежда 10-15 подобни мерки годишно, което показва, че тази практика не е отречена.

Разбира се важно е да се приеме и стратегия „Технологична България“. Всички модерни икономики имат за основа високоразвитото индустриално производство с профилирани сегменти. Такава следва да бъде и българската икономика.

„Само с туризъм и селско стопанство България няма да се нареди сред богатите държави и ще бъди винаги на последните места в модерния свят. Дошло е времето, в което чрез приемането на подобна стратегия и система от мерки, да се промени профила на икономиката, да го преориентират към индустриалните и високотехнологични производства“, заяви Веселинов.

Част от инструментите за изграждането на инфраструктура за бизнес са диференцираните данъчни ставки, нови инструменти за кредитиране с преференциални лихви, дялово инвестиране от страна на държавата и публично-частни партньорства с ясен регламент и т.н.

„България трябва да се превърне в деен участник в Четвъртата индустриална революция!“ – каза водачът на листата на русенските патриоти.

Веселинов даде пример с Русенската корабостроителница, която „падна“ жертва на сбърканата ни съдебна система. Работниците са поставени в унизителното положение да нямат право на избор, само защото един частен съдебен изпълнител е решил, че е дошло времето да запечата, поради дългове, тази гордост на русенската икономика.

В бъдещия парламент ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ ще подновят предложенията си и ще се борят за изконните права на работниците и бизнеса да бъдат защитени пред банките и финансовите спекуланти.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно