Школи и клубове за народни танци от цялата страна се събират на "Русчуклийска среща"

08:16, 18 мар 17 / Култура 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шестият национален фестивал за школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци, ще се проведе днес, 18 март, в зала "Дунав" в Русе. Градът ще е сцена на танци и емоции от различни етнографски региони, съобщават организаторите на събитието.

В първият етап участниците ще покажат майсторство в избрани от тях хора. Във вторият етап клубовете ще играят "каквото им душа сака" на северняшка музика. В третата част е надиграването на ръченица за Мис и Мистър "Русчуклийска среща 2017".

Подарък от организатора и домакин - Танцовата школа „Играорци“, за всички участници и гости на фестивала, ще е поздравителен концерт на ФТТ "Найден Киров" с главен художествен ръководител Богдан Донев. 

На финала отличия ще получат най- добре представилите се на сцената. Награди ще има и за най- емоционалната и артистична група, най- масовото и най- ансамбловото изпълнение. Наградата от ТШ "Играорци" ще е изненада.

Ежегодният и емблематичен за града фестивал "Русчуклийска среща" е под патронажа на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама