Оставиха в ареста и втория убиец на таксиметровия шофьор

13:02, 18 мар 17 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вторият убиец на таксиметровия шофьор също остава в ареста. Това потвърдиха от Русенски окръжен съд днес.

Припомняме, че вчера магистратите решиха постоянна мярка "задържане под стража" за Деян Ц., който заедно с Николай В. отнеха живота на таксиметров шофьор в Николово с цел да го оберат. 

Както вече съобщихме, вчера прокуратурата описа и двамата като проблемни младежи, които вече са имали сблъсък със закона заради дребни кражби. Бяха представени и подробности от самопризнанията на двамата, като стана ясно, че те са планирали предварително своите действия, снабдили са се с тиксо и ножове за евентуална съпротива, и са избрали възрастен шофьор, чиято съпротива може да бъде сломена по-лесно.

Основна теза на защитата бе факта, че и двамата са били поели голямо количество алкохол и наркотици, включително екстази, амфетамини и канабис, и е налице съмнение за временна невменяемост. Съдът обаче отхвърли искането за назначаване на съдебно-медицинска и съдебно-психиатрична експертиза с довода, че двамата имат предварителен опит с наркотици, и е трудно да се допусне че те са замъглили до толкова голяма степен разсъдъка им. Бе отхвърлено и искането за отвод, което защитата направи в отговор на това решение.

Така днес състав на Окръжен съд - Русе потвърди и за Николай В. постоянна мярка "задържане под стража".

Адвокатът на 17-годишните младежи заяви, че ще обжалва и двете мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама