• Снимки: Topnovini.bg

Феновете на ФК „Дунав“ протестираха днес пред един от входовете на Градския стадион в Русе. Причината е, че въпреки нееднократните обещания ремонтът на съоръжението все още не е приключил и то не е способно да приеме мачове на „драконите“ в Първа лига. Вместо това русенският отбор е принуден да „домакинства“ на 60 км от родния си град – в Разград.

„Докато теренът не позеленее с обещаната настилка и лампите над него не светнат, всеки обещан краен срок приемаме за нелепа първоаприлска шега. Последната такава гласи, че в понеделник настилката ще е в Русе. До края на месеца ще е положена, ще е монтирано и осветлението и преди края на май „Дунав“ ще играе в Русе. Така обеща фирмата – изпълнител. Какво обаче се случва – освен всичко това, тази трева трябва да „хване“, трябва да мине и обществена поръчка за избор на фирма, която ще изготви технически паспорт, за да бъде въведен в експлоатация стадиона. Не вярваме, че преди май месец това може да се случи“, категоричен бе председателят на централния клуб на привържениците на „Дунав“ от Русе „Дунав завинаги“.

Снимка: Topnovini.bg

Издигнати бяха траспаранти, единият от които гласеше - „Всеки мач е гостуване, безкрайно пътуване. Кой е виновен за всичко това?“.
„Искаме ясни отговори на два прости въпроса – „Кой е виновен за забавения ремонт на стадиона?“ и „Кой и по какъв начин ще гарантира качеството на извършвания ремонт?“. Настояваме за ясни и точни ангажименти. За целта предстои да организираме среща с представители на Община Русе, която е собственик на стадиона.

Снимка: Topnovini.bg

След изборите ще настояваме за конкретни ангажименти и от всички депутати. От Министерството на младежта и спорта ще искаме конкретни факти и имена за всичко, което се е случило и не се е случило и защо така се е случило и не се е случило на Градския стадион“, каза още Кючуков.

Снимка: Topnovini.bg

След протеста феновете се отправиха с организиран транспорт към Разград, където този следобед русенският тим гостува на Лудогорец в мач от предпоследния за редовния сезон 25-и кръг на Първа лига.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно