Русенският университет отваря врати за кандидат- студенти и техните родители

07:46, 20 мар 17 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русенският университет обявява Ден на отворените врати, съобщават от РУ "Ангел Кънчев". На 23 март в Канев център факултетите и филиалите на висшето училище ще се представят със свои информационни щандове, а кандидат- студенти, родители и учители ще могат да посетят учебните зали и лабораториите, и да се запознаят с възможностите за обучение в различните специалности. Предвидени са посещения на експозицията „Летопис на растежа“ и отделните звена на университетската библиотека.

„Какво знам за Русенския университет“ ще бъде темата на викторина с атрактивни награди, която ще провери наблюдателността на бъдещите студенти, доколко познават сградите на висшето училище и могат да се ориентират в тях.

Веднага след официалното откриване ще бъдат обявени и победителите в конкурса за есе, като тази година кандидатите имат възможност да избират сред три предложени теми:  „Блазе на тия, които могат да покажат раните си за Отечеството“ – П.Р. Славейков (140 години от Шипченската епопея); Историята се пише от времето. Надеждите и очакванията ми за българския XXI век; Образованието като свобода да избираш и смелост да мечтаеш.

Крайният срок за изпращането на есетата е 22 март до 17 часа на електронна поща: [email protected]. През целия Ден на отворените врати ще има демонстрации на роботизирана транспортна и друга техника. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама