Във всяко село полицай искат патриотите

11:32, 20 мар 17 / Политика 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На среща с жители на село Тетово, водачът на листата на КП "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" Искрен Веселинов и останалите кандидати за народни представители Атанас Барбуков, Галин Григоров и Иван Иванов, говориха за проблемите, които притесняват българското село. 

На първо място това е безопасността на хората, живеещи в селата. Запитан защо българския парламент не прави нищо, за да се позволи на собствениците на имоти да имат повече права за охраната му при взломяване от циганските банди, Веселинов разясни, че в деловодството на парламента има внесен текст на подобен законопроект, който е трябвало да бъде разгледан в пленарна зала на предстоящата сесия на НС, но поради разпускането на 43 ОНС това не се е случило. 

"Това е една от основните точки в програмата на Обединените патриоти и ние ще работим усърдно институтът на неизбежната самоотбрана да бъде разширен. В момента действащите разпоредби позволяват да се действа в условия на неизбежна самоотбрана, но само нощно време. Добре, а ако е дневно време, каква е разликата? Нима жертвата е по-малко жертва през деня и повече жертва през нощта?" - констатира Веселинов. 

Водачът на русенските патриоти каза пред жителите на село Тетово, че съвсем скоро във всяко българско село ще се завърне полицейското присъствие. Той припомни, че от скоро в лицето на ГЕРБ Обединените патриоти имат сподвижници за реализирането на тази идея, която бе предложена в 43 ОНС първо от Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО.  Така ще се върне някогашната практика във всяко малко населено място да има поне по един полицай, който е постоянно там. С течение на времето това ще даде положителен резултат в борбата с циганската битова престъпност, тъй като постепенно служителят на реда ще опознае "контингента" си и ще заработи в посока прилагане на мерки за ограничаването на обществено вредното му въздействие. 

Също така стъпка в борбата с битовата престъпност, е премахването на т.нар. малозначителни престъпление. Знае се, че при такъв вид деяние не се започва преписка, тоест наказание за извършителите няма. Това обединените патриоти и националисти считат за недопустимо. Трябва да се търси общественият ефект, когато става дума за изкореняването на битовата престъпност, а не способите за създаване на по-малко работа на полиция, прокуратура и съд. Гражданите са важните, а чиновниците трябва да работят в тяхна полза. "Въпрос на 6 месеца е, ако МВР попадне в ръцете на Обединените патриоти, да се види много ясно разликата." - каза Искрен Веселинов. 

Повдигнат бе и въпросът за продукцията на земеделските производители, която се изкупува на безценица от прекупвачите. Хората се недоволни от методите чрез които се принуждават те да продават на ниски цени. Прекупвачите купуват месо от съседна Румъния, което после в големите магазини бива предлагано като българско. Всъщност този способ удря най-явно българското село, където до голяма степен основният поминък на населението е именно земеделие и животновъдство. Обединените патриоти предлагат в своята програма мерки за справяне с този проблем. Производителите трябва да се обединяват в общности. В момента съществува асоциация на овощарите, която значително спомага договарянето на изкупните цени. На малкия стопанин му е изключително трудно да оцелее, тъй като има много първоначални и съпътстващи разходи, които трябва да направи - докато създаде стопанството си има много регулации от страна на НАП и други институции. Това по същество е огромен обем от документи, които затрудняват решилия да се занимава със земеделие или животновъдство човек. Следващият немалък проблем, пред който бива изправен, е отпускането на кредит. В програмата на Обединените патриоти е заложено създаването на гаранционен фонд, който ще дообезпечава отпускането на кредити за селското стопанство, тъй като в момента липсва адекватен механизъм посредством който банките да отпускат средства в пълен размер на исканата сума, поради това, че кредитоискателя следва да има възможностите да заложи освен изгражданото стопанство, но и личен имот, а често хората нямат такива.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама