Поредна кражба праща отново на съд рецидивист в Русе

13:03, 20 мар 17 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кражба на портмоне и неправомерното използване на чуждата дебитна карта, която била в него са донесли обвинителен акт на 45-годишен рецидивист.

Обвиняемият е многократно осъждан, отчитат от прокуратурата. На 19 октомври, преди обяд пристигнал в Русе, влязъл в магазин за дрехи, забелязал, че продавачката била поставила портмонето си върху щанда и решил да го открадне. За да отклони вниманието на жената поискал да му покаже няколко детски рокли. След като „уж“ не ги одобрил, я помолил да смъкне рокля от манекен.

Когато жената се обърнала с гръб, обвиняемият взел портмонето й и го прибрал. След това взел детската рокля, която продавачката му донесла и за да прикрие липсата на портмонето, я поставил на мястото, откъдето го взел. Обяснил, че не е сигурен, че дрехата ще хареса на дъщеря му и напуснал магазина.

Веднага след като излязъл проверил съдържанието на портмонето. Взел парите и отишъл пред АТМ устройство, където веднага използвал дебитната карта и въвеждайки пин-кода за нея, осъществил две успешни транзакции, като изтеглил 20 лева и 10 лева.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама