Бюджетът на Ветово влиза в съда

07:00, 22 мар 17 25 699 Шрифт:
Автор:

Административният съд в Русе е образувал дело по жалба на кмета на Община Ветово Георги Георгиев в Административен съд – Русе. Тя е срещу 18 решения на Общински съвет – Ветово от 30 януари т.г., с които е приет бюджетът на местната община за 2017 г.

Припомняме, че заседанието тогава продължи над 12 часа, тъй като са били разглеждани всички суми, перо по перо, като са били обсъдени и предложения на кметовете на населените места в общината, както и на директорите на училища. Още в началото на февруари обаче старейшини от Ветово изразиха мнение, че кметът Георги Георгиев, който не е присъствал на заседанието, ще направи всичко възможно за да отмени приемането на бюджета, тъй като според думите им, тогава ще разполага със средства, които ще може да харчи безконтролно и без санкция на местния парламент.

Реакцията на Георги Георгиев не закъсня и той върна за ново обсъждане бюджета на общината за 2017 година. Той е счел, че решенията на Общински съвет от 30 януари 2017, общо 18 на брой, са незаконосъобразни и нецелесъобразни, поради неспазване на установената форма, в противоречие с материално правните разпоредби и е налице несъответствие с целта на закона. Поради тези съображения той е наредил връщане за ново обсъждане в Общински съвет - Ветово приетите решения по протокол от сесия, проведена на 30 януари. Решението на кмета е на основание член 45 ал.5 във връзка с член 44 ал.2 от ЗМСМА.

Делото ще се гледа в открито съдебно заседание на 27 април.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама