Мариета Волф: Приоритетите на всички народни представители от област Русе, без значение от политическата им принадлежност, би трябвало да са едни и същи

09:16, 22 мар 17 / Политика 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мариета Волф е общински съветник от ПП „Глас народен” в Русе, член на комисиите по Здравеопазване и социална политика, Законност, обществен ред и сигурност и председател на Етичната комисия. За изборите за народни представители е с №3 в листата на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен”. Както тя самата казва: „Три за щастие!” Женена, с две деца, музикално образование, владее немски, френски, английски и румънски. Работила като корабен агент и спедитор, продуктов мениджър, преводач.

Как бихте се представили пред русенските избиратели?

Родителите ми са дългогодишните учители и будители Стефка Радкова и Димитър Волф. Те научиха повече от половината жители на Русе не само на математика и немски, а и изградиха в тях ценнностна система, различна от тази на тоталитарното управление. Мен научиха да ценя най-високо правото и свободата и да водя борбите си докрай.

Мисля, че нямам нужда от специално и нарочно представяне, защото русенци ме познават добре от организацията и участието ми в различни граждански инициативи. Именно това бе според мен и причината да бъда избрана за общински съветник през есента на 2015 г. Координатор-доброволец съм на национална Фондация „Искам бебе”, ангажирана с двойките с репродуктивни проблеми. Известна съм с това, че подпомагам безрезервно хората със специални потребности и действам активно за развитието на гражданското общество и самоосъзнаването му като основен двигател на демокрацията.

Имате ли хоби, как прекарвате свободното си време?

Хобито ми изглежда е грижата за бездомните животни. В течение на 4 години успях да спася и приютя в панелния ни апартамент две котки и едно голямо куче, с които съжителстваме с много любов! Едночасовите разходки с кучето сутрин и вечер в парка ми дават необходимия въздух и време за разсъждения. Срещите със стари приятели и новите запознанства са другото, което ме обогатява и зарежда с положителна енергия, затова се стремя да нямам ден без такива!

Какви ще бъдат приоритетите Ви в Парламента ако бъдете избрана за депутат?

Предпочитам дефинициите „Народно събрание” и „народен предсатвител”. Приоритетите на всички народни представители от област Русе, без значение от политическата им принадлежност, би трябвало да са едни и същи:

1. Гарантиране на чист въздух за русенци

2. Изграждането на модерен път по трасето Русе – Велико Търново и завършването на магистрала „Хемус”

3. Изграждане на необходимия по обем паркинг на територията на УМБАЛ Русе АД със съответния пропускателен режим и разрешение за безплатен престой с различна продължителност съобразно извършеното лечение.

4. Канализация на кв. Средна кула и Долапите, на гр. Мартен и с. Сандрово и Басарбово

5. Осигуряване на качествено здравеопазване, включващо материална база, достатъчно специалисти и хуманно отношение към пациента

6. Създаване на благоприятни условия за бизнес и привличането на инвестици в иновационни и екологични технологии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама