"Лудост за здраве" представят в Русе

09:31, 23 мар 17 / Култура 25 565 Шрифт:
Автор:

Силно повлиян от митологията и литературата на Балканите, филмите на Емир Костурица и музиката на Горан Брегович, деветнадесетгодишният автор твори в жанра на магическия реализъм, за да повдигне въпросите, които вълнуват младото поколение на Балканите и да запази ценностите на нашите земи.

Така представят Богомил Иванов домакините на русенската премиера на неговия роман от Регионалната библиотека. Събитието е от 17:30 ч. днес във фоайето на втория етаж на културния институт.

„Лудост за здраве” е роман за голямото търсене на щастието, борбата на объркания млад човек с постоянната несигурност, двоумение и разочарование от налегналата го рутина. Неговите герои са скитници, мечтатели, хора, заклещени в измеренията на бляновете им, бохеми и несретници, обречени никога да не се спасят от света на въображението си. Романът е изпъстрен с фантастични фрагменти, всеки герой е част от време скрило се от рамките на точно определени епохи.

Спасявайки ни от клишетата, „,Лудост за здраве” ни връща към топлината и невероятностите в живота ни, в отворения за чудноватости свят, изпъстрен от магията способна да бъде създадена от човека.

Богомил Иванов - Боге е роден през 1997 г. в град Велико Търново. Студент е по археология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Романът „Лудост за здраве“ е неговата втора книга. Дебютната му книга - сборникът с разкази „Ракиени времена“ - излиза през 2014 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама