Община Русе се включва в световната инициатива "Часът на земята"

11:07, 25 мар 17 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес от 20:30 до 21:30 ще се проведе деветото издание на глобалната инициатива „Часът на Земята“, в което Община Русе ще вземе участие за шеста поредна година, съобщават от местната администрация. 

По време на инициативата „Часът на Земята“ в знак на съпричастност ще бъде притъмнено архитектурно-художественото осветление на сградата на Общината, Паметника на Свободата, Доходно здание, Туристически информационен център.

„Часът на Земята“ е световна инициатива, датираща от 2007г., която привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да се присъединят към каузата за решаването им. Изгасяйки осветлението в домовете си и притъмнявайки знакови сгради, хора от целия свят отправят призив за по-устойчиво развитие и бъдеще.

Кампанията бързо набира скорост, като само за няколко години става най-популярната международна природозащитна инициатива, а участниците в нея са над 170 държави и над 7000 града, институции, бизнеси и медии, обединени от обща кауза – справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата.

В България инициативата се провежда от 2009 г. и всяка изминала година нейните привърженици се увеличават. Миналата година, събитието беше подкрепено от 110 града и за пореден път бяха притъмнени фасадите на общините участници, национални институции и паметници на културата като Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Софийският университет, Президентството, Парламентът, БНБ и много други.

Повече информация за кампанията може да се намери на сайта на организацията www.wwf.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама