Иновационен лагер за ученици в Световната седмица на парите стартира в Русе

12:46, 25 мар 17 25 635 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световната седмица на парите се отбелязана с Иновационен лагер за ученици в Русенския университет. Инициативите стартираха днес, а жури от университетски преподаватели и външни експерти ще оценява разработките на участниците. 

Иновационният лагер е съвместна инициатива на ПМГ „Баба Тонка", Русенският университет „Ангел Кънчев", Startup Factory и Джуниър Ачийвмънт България. Темата му тази година е „Учи. Спестявай. Печели."

Събитието бе открито от заместник-кмета по комунални дейности Наталия Кръстева, съобщават от Община Русе. „За мен е удоволствие да съм днес тук с вас, за да споделим това прекрасно начинание. Община Русе винаги подкрепя подобни инициативи, насърчаващи и подкрепящи децата да се реализират успешно”, коментира Кръстева.

Събитието се провежда в рамките на Световната седмица на парите (25.03-04.04), а темата е „Учи. Спестявай. Печели.” Иновационните лагери, предназначени за ученици от 5-7 клас и 11-12 клас включват работа по казуси, а темите бяха подбрани по интересен и провокиращ мисленето начин – „Предлагане на иновативен продукт или услуга в подкрепа на пчеларите и пчелните семейства” за по-малките и „Предлагане на алтернативни източници на доходи и възможности за домакинствата” за по-големите. Младежите бяха разделени по групи на случаен принцип, като в рамките на деня ще подготвят презентации и ще бъдат оценени от компетентно жури, включващо представители от организаторите на събитието и от сдружението в обществена полза, развиващо предприемаческата екосистема и ИТ общността в регион Русе и в България - Startup Factory.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама