Русенка спечели поредното национално състезание по авиомоделизъм

12:40, 26 мар 17 / Спорт 25 743 Шрифт:
Автор:

Русенката Никол Павлова завоюва първо място в Националния Турнир F2B за Купа Казанлък, провел се на 25 март в рамките на Националния авиомоделен събор, научи Topnovini.bg. Младата състезателка на СМК "Приста" - Русе отново остана без конкуренция, като в юношеския клас даде резултати, съпоставими с най-добрите национални състезатели при възрастните. 

В дисциплината F2B - Кордов акробатичен модел, Никол се е състезавала с още 9 човека, двама от които юноши, както и най-добрите от мъжете в страната, като в генералните резултати Мъже + Юноши е дала най-добрия резултат от всички. От клуба коментираха, че ако повтори тези си резултати и на републиканското първенство, е възможно тя да вземе републиканската титла и при мъжете. 

Състезанието се организира от спортен клуб "Моделизми – Казанлък" и летище Казанлък, и е прелюдия към самото Републиканско първенство, което ще се проведе през месец юни в Пазарджик. Освен в него, Никол ще вземе участие и в Европейското първенство по авиомоделизъм, класове F2, което ще се проведе през август в гр. Бекешчаба, Унгария.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама