УМБАЛ-Русе излезе на протест

13:33, 27 мар 17 25 1379 Шрифт:
Автор:

В Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Русе е постъпило писмо от Министерството на здравеопазването във връзка с провеждане на Общо събрание на държавното акционерно дружество, което я управлява. Според него предстоят промени в ръководството му. Към момента не е ясно със сигурност дали те не предвиждат смяна на настоящия изпълнителен директор д-р Иван Стоянов.

Снимка: Topnovini.bg

Въпреки това след 12 ч. днес лекари, медицински сестри, служители и пациенти от болницата излязоха на протест пред входа на Хирургичния блок в защита на настоящото си ръководство.

„Дойде писмо за насрочено извънредно Общо събрание на 28 март. В дневния ред е вписан – „Анализ на финансово-икономическите показатели“. В последствие обаче донякъде изненадващо дойде корекция на дневния ред – смяна в борда на директорите. В момента в борда са д-р Росен Радев, като представител на Министерството на здравеопазването, д-р Йосиф Новаков и д-р Иван Стефанов. Сега се предлага той да нарасне от трима на пет души. Старият борд се освобождава и се назначава нов, което означава на практика смяна на ръководството. Интересното в случая е, че д-р Стоянов остава в новия борд, но с 4 други, изцяло външни лица. Това много наподобява ситуацията, която се случи в „Пирогов“. При нас как ще се развият събитията не знам как ще се развият. Новите лица в борда ще са двама от София – юрист и юрист или икономист, който работи като ликвидатор в Министерството. Местните лица са д-р Георги Тодоров от частната лаборатория „Прима Лаб“ и д-р Бисер Начев от Комплексния онкологичен център. След това една наша колежка – д-р Лидия Стефанова си подаде молба за борда, но не знам дали ще се разглежда“, коментира директорът на „Административни дейности“ на „УМБАЛ-Русе“ АД Момчил Кастерлиев.

Снимка: Topnovini.bg

Междувременно вече над 1 000 служители, медици и граждани са заявили подкрепата си към настоящото ръководство на русенската болница и в организираната за целта подписка.

„Настоящото ръководство развива много одобре дейността на болницата. Работи се по проекти. Тези хора направиха много – вече имаме ангиограф, работи се по проект за модерно Спешно отделение, Детско отделение и т.н. За разлика от др. лечебни заведения, нашата болница е с подобрени финансови резултати. Не смятаме, че е необходимо да има промени в ръководството“, заяви началникът на отделението „Съдебна медицина“ Пламен Димитров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама