34-годишен е осъден ефективно, след нападение над полицаи при пътна проверка

14:35, 27 мар 17 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След внесен обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумение с Районна прокуратура – Русе,  34-годишен мъж е осъден на 9 месеца лишаване от свобода при общ режим и обществено порицание за нанасяне на телесна повреда на полицай и за хулиганство. Информация за делото съобщава Апелативна прокуратура - Велико Търново. 
 
Васил П. се е признал за виновен за това, че на 16 септември 2016 г. в гр. Ветово, причинил лека телесна повреда на младши  автоконтрольор при РУ - Ветово,  като телесната повреда е причинена при изпълнение на служебните му задължения - контрол по Закона за движение по пътищата.
 
Той е осъден и за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – на  публично място на ул.“Неофит Рилски“ във Ветово, по време на полицейска проверка, крещял и обиждал полицейски служители. При поискан документ за самоличност захвърлил демонстративно поисканата му лична карта по полицейски служител, ударил и счупил предно обзорно стъкло на автомобила „Форд Фокус”, и ударил в областта на рамото единия полицай.
 
Обвиняемият е бил видимо пиян, като и самото му поведение сочело на това. Заявил на полицаите, че заради  тях бил  счупил стъклото на автомобила и те трябвало да му го платят. 
 
Преди настоящия инцидент обвиняемият е бил осъждан, уточняват от прокуратурата. 
 
Споразумението има последици на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама