Русенски студенти спечелиха първо място в "Дните на роботиката"

15:19, 27 мар 17 25 612 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три индивидуални първи места, едно второ и отборно първо място в класирането завоюваха русенските студенти в Дните на роботиката в София. Информация за представянето на студентите, съобщава пресцентърът на Русенски университет. 

През миналата седмица Техническият университет в София е бил домакин на форума, в който освен състезанието с роботи се е провела и конференция, в която са участвали представителите на русенския тим. 

Състезателите са били разпределени в седем категории: следене на линия собствени разработки, следене на линия платформи, мини сумо (10x10), 2D лабиринт, 3D лабиринт, Edge детектор и свободен стил. 

Инан Лювманов е спечелил 3 индивидуални награди - в 3D лабиринта и в следенето на линия собствени разработки, а друг негов робот се е класирал втори също в категорията 3D лабиринт. В свободния стил на първо място се е класирал Сергей Решетински. В отборната надпревара журито класира състезателите на Русенския университет на първо място.

Възпитаниците на Русенското висше училище са участвали активно и в конференцията, проведена през първия ден на форума. Със свои доклади в Деня на роботиката са се включили Атанас Корабов, Теодор Донев и Тамим Мусофер, Станислав Дерменжи и Сергей Решетински. Денят е завършил с кръгла маса по актуалните проблеми при организиране на състезания с дронове в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама