Ремонтът на новото детско отделение в УМБАЛ-Русе приключи

17:37, 27 мар 17 25 860 Шрифт:
Автор:

Новото детско отделение на Университетската многопрофилна болница за активно лечение е вече ремонтирано. То се помещава на 7 етаж в Хирургичния блок.

Средствата за ремонта в размер на повече от 400 000 лв. са предоставени от семейната фондация на Игнат Канев, уточни днес изпълнителният директор на УМБАЛ-Русе д-р Иван Стоянов.

Началникът на отделението д-р Ева Цонкова уточни, че то ще разполага с 45 легла за лечение на деца от различни възрастови групи. В западния коридор ще са стаите за най-малките, в които е предвидено да има 2 детски и 2 майчини легла. Там ще има и 3 стаи за интензивно наблюдение на пациенти в по-тежко състояние. Подобно помещение ще има и в крилото за по-големи деца.

Снимки: Topnovini.bg

Ще има и 3 манипулационни, както и специална стая за занимания на децата с играчки и съответно оборудване.

Към всяка от стаите има и отделен санитарен възел.

„Отделението може да започне да работи всеки момент, но обзевеждането, с което разполагаме е старо. Поради това се търсят средства за ново обазвеждане, мебели, легла и апаратура“, сподели още д-р Цонкова.

Снимки: Topnovini.bg

Старото отделение има част от апаратурата, но има нужда от още за едно комплексно лечение. В тази връзка бе отчетено, че е необходим комбиниран ехограф, който да се използва само за деца. За необходимата апаратура се разчита на дарения и Европейски проекти.

Снимки: Topnovini.bg

 

Снимки: Topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама