Започва обработката срещу кърлежи, бълхи и комари в Русе

06:34, 28 мар 17 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В периода  от 28 март до 8 април  включително ще се извършат обработки на зелените площи, паркове, градини и междублокови пространства, в град Русе с техника за  наземно пръскане срещу кърлежи и бълхи, съобщават от пресцентъра на общината . Третиранията ще се извършват от специалисти на фирма „Санси“ ООД в ранните часове на деня,  05:00 ч. – 08:00 ч.,   при благоприятни метеорологични условия. При неблагоприятни условия пръскането ще се отложи за следващия подходящ ден. 

Препаратът „Айкън 10 КС“, с който ще се извършва третирането, е безвреден за хора и животни поради ниската концентрация на разтвора, но като допълнителни превантивни мерки се умоляват гражданите да не навлизат в пръсканите площи следващите 24 часа, съобщават още от пресцентъра на общината.

След приключването на пръскането в града, предстои третирането срещу кърлежи и бълхи в кметствата на територията на Oбщина Русе. То ще се извърши поетапно при възлагане от Община Русе, след окосяването и почистването на прилежащите зелени площи.

Третирането срещу комари с наземна техника ще се проведе по поречието на р. Дунав в град Русе, Западен парк „Приста“ и гр. Русе. Обработката ще се извършва с атомизатор за студен аерозол. Дезинсекцията е предвидена да се проведе на 10 април между 20:00 ч. – 23:00 ч.

Обработките ще се извършват от специалисти на фирма „Санси” ООД с препарат Аква-К-Отрин. При неблагоприятни метеорологични условия обработката ще се отложи за следващия подходящ ден. Препаратът, с който ще се извършва третирането е специално създаден за третирането на урбанизирани територии и е безвреден за хора и животни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама