РУ с участие в Третата годишна конференция на Балканската университетска асоциация

10:34, 28 мар 17 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се състоя Третата годишна конференция на Балканската университетска асоциация /БУА/, на която Русенският университет е член и съучредител от 2014 г. Във форума се регистрираха повече от 70 участници от около 40 университета от балканските страни, съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

В конференцията взеха участие ректорът на Русенския университет проф. д-р Велизара Пенчева и зам.-ректорът по международно сътрудничество проф. д-р Юлиана Попова. Русенското висше училище демонстрира своята активна позиция в работата на конференцията чрез презентация на тема „Перспективи за усилване влиянието на Балканската университетска асоциация в Дунавския регион“. 

В презентацията са били изтъкнати лидерските позиции на Русенския университет в дунавското пространство за висше образование и неговото дългогодишно успешно членство в Дунавската конференция на ректорите, което дава основание на университета да се ангажира с посредническа роля в сътрудничеството между двете международни организации и развитието на съвместни инициативи.

Председателството на БУА, което се осъществява на ротационен принцип, беше поето от ректора на Университета в Тетово, Македония проф. Вулнет Амети, като досегашният председател проф. Иван Илчев от Софийския университет отчете годишната дейност на организацията. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама