Сериозен интерес към първото издание на „Джаз в музея“

14:08, 28 мар 17 / Култура 25 529 Шрифт:
Автор:

В Историческия музей в Русе се проведе първия от серията концерти от проекта „Джаз в музея“ на Сдружение „Кауза Култура“.

В препълнената зала „Княз Александър I“ прозвучаха традиционни за джаз репертоара пиеси на Астор Пиацола и Ерик Сати в изпълнение на Борис Петров (кларинет, саксофон), Милен Кукошаров (пиано) и Веселин Веселинов - Еко (бас). Програмата „Moon River”, посветена на река Дунав, включваше също и нови аранжименти на известни джаз стандарти. Русенската публика имаше възможност да се наслади и на няколко парчета от новия проект „ImproviSatie“ на Милен Кукошаров и Веселин Веселинов – Еко, обединени в групата „Das Weltschmerz Duett“.

Проектът „Джаз в Музея“ се състои от цикъл от 12 концерта, изпълнени от водещи български джаз музиканти в 12 музея в страната. Всеки концерт съдържа, както световно известни произведения, така също и авторска музика от съвременни български композитори на джаз. Проявата стартира снощи (27.03.2017 г.от русенския музей и ще продължи в градовете София, Пловдив, Кърджали, Плевен, Стара Загора, Шумен, Варна, Разград, Габрово и Велико Търново. Съдържанието и изпълнителите във всеки от градовете са различни, което ще позволи една и съща публика да „следва“ концертите в различните градове.

В Русе проектът „Джаз в музея“ се реализира в партньорство с Регионален исторически музей – Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама