Без промени в ръководството на УМБАЛ- Русе

16:05, 28 мар 17 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Планираните промени в ръководството на Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Русе пропаднаха.

Причината е, че 4 от предложените 5 членове на борда на директорите на дружеството, което управлява лечебното заведение, си направиха отвод.

Припомняме, че въпросът предизвика протести на лекари, медицински сестри, пациенти и др., като бе организирана и подписка в подкрепа на настоящото ръководство, начело с д-р Иван Стоянов.

Според дневният ред днес трябваше бордът да нарасне от 3 на 5 души, като единствено д-р Стоянов запази мястото си в него, без обаче гаранции, че ще остане изп. директор.

Новите лица в борда трябваше да са двама от София – юрист и юрист или икономист, който работи като ликвидатор в Министерството. Местните лица – д-р Георги Тодоров от частната лаборатория „Прима Лаб“, който единствен не си е направил отвод, и д-р Бисер Начев от Комплексния онкологичен център в крайдунавския град.

На днешното заседание бе приет единствено финансовият отчет на лечебното заведение, който получи добра оценка.

При създалата се ситуация процедурата по избор на борд на директорите ще започне от начало, и ще бъде в ръцете на министъра на здравеопазването. Предвид сроковете обаче, възможно е процедурата да бъде придвижена от новоизбрания министър в редовното правителство. 

Медиците, събрали се пред залата в която се провеждаше заседанието, посрещнаха с аплодисменти новината за пропадналата смяна на борда, а част от тях коментираха, че независимо от политически игри на първо място болницата трябва да се грижи за своите пациенти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама