Изнесено обучение запозна ученици от Сливо поле с обществените ценности

17:28, 28 мар 17 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, 28.03.2017 г., съвместен екип от Областна администрация Русе и Младежко консултантския информационен център Русе проведоха изнесено обучение в гр. Сливо поле. Преобладаващата част от участващите ученици бяха от 7 и 8 клас на местното училище „Паисий Хилендарски“. Информация за събитието съобщава партньорът по реализацията Областна администрация - Русе. 

Кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов е споделил, че поколението, което расте е по-отговорно както към учебния процес, така и към труда като цяло. В Общината се поддържат традиции, свързани със семейната йерархия, уважение и зачитане на по-възрастните хора и др. ценности, които са в основата на стабилното общество, но все по-рядко се срещат.

Пенка Попова, началник на отдел в Областна администрация Русе е представила по достъпен начин пред учениците основните класификации на органите на държавната власт, различни нормативни актове, функциите на Областния управител и структурата на администрацията. Обект на обсъждане е била и дейността на постоянните комисии към Областният съвет за развитие, комисиите и съветите, създадени с нормативни документи, областните обществени съвети и комисиите и съветите, на които Областна администрация Русе е член. Въпреки че темата е била специфична, начинът по който е организирана дискусията мотивира и подтикна младежите да изразят желанията си за развитието на общината. В техните мечти община Сливо поле изглежда като населено място с добра пътна инфраструктура, модерни комплекси със спортни площадки, плувни басейни, фитнес зали, баскетболни  футболни игрища и др.

Най-много децата са харесали интерактивните игри за „разчупване на леда”, които са проведени от представителите на МИКЦ.

Младежите са били информирани за възможността да проведат ученически стаж или практика в администрацията.

Събитието е част от дейностите по проект „ВИА РЕГИЯ“ 6, финансиран от националната програма за младежта (2016-2020г.), с който се подновява работата на Младежкия информационно консултантски център. Той се изпълнява в партньорство между сдружение „Вдъхновение“, общински младежки дом Русе, областна и общинска администрация Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама