На визуална грамотност в съвременната библиотека се обучаваха в РБ „Любен Каравелов“-Русе

07:27, 29 мар 17 / Култура 25 644 Шрифт:
Автор:

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ - Русе беше домакин на двудневен курс в рамките на Обучителна програма по визуална грамотност, основни умения и инструменти за съвременния библиотекар. Водещ на обучението беше Динка Спировска-Велева, преподавател с над 20 години професионален опит и академична дейност, съобщиха от културния институт.

В курса са се включили библиотекари от областите Русе, Габрово, Силистра, Разград и Велико Търново. Сред основните цели на обучението са били придобиване на умения за повишаване разбирането на значението и мястото на визуалната грамотност в съвременното общество, както и развиване на ключови компетентности, свързани със създаване на ефективни визуални материали в подкрепа на дейностите и целите на съвременната библиотека.

Практическата работа по време на курса е свързана със създаване на групови проекти за визуални материали за библиотека, сред които брошура и презентация на тема "Моята библиотека". В края на курса библиотекарите са получили насоки за развиване и надграждане на уменията си в областта на визуалната грамотност.

Обучителната програма се е осъществила с финансовата подкрепа на Фондация "Глобални библиотеки - България".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама