Румен Христов: Това, което се случи с автентичната десница е провал

11:17, 29 мар 17 25 985 Шрифт:
Автор:

"Изборите минаха, резултатите са ясни, и за съжаление трябва да отбележа, че това, което се случи с автентичната десница, е провал. Няма как по друг начин да определя случилото се, тъй като заради неразбирателството ни 300 хил. десни избиратели останаха без свое представителство в парламента". Това заяви на пресконференция днес водачът на листата на коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" за Русе Румен Христов. 

Христов изрази надежда, че десните партии ще си извлекат поука и да намерят сили за обединение, и повече да не се допускат подобни грешки. Той допусна, че при евентуално обединение една широка дясна коалиция би събрала дори повече гласове от сбора на отделните си части, и би се превърнала в трета политическа сила в Парламента с около 40 депутати. Коалицията с "Глас народен" от своя страна не довела до много по-високи резултати, но е била логична и работата с тях е била ползотворна. Въпреки тези проблеми обаче, десницата ще продължи да работи и ще се готви за следващите избори след 4 години. 

Бившият депутат не пропусна да поздрави победителите в изборите в лицето на ГЕРБ и Бойко Борисов, както и останалите излъчени русенски депутати, като изрази надежда че те ще продължават да работят за развитието на Северна България. Що се отнася до неговото политическо бъдеще, Христов повтори, че подава оставка от ръководството на СДС, заедно с целия изпълнителен съвет, но ще остане в политиката. Той потвърди, че дори като извънпарламентарна опозиция няма да забравя ангажиментите си към гражданите на Русе, и ще продължава да работи за развитието на региона.

На запитване за бъдещето на Реформаторския блок, Румен Христов коментира, че трябва да се работи за обединение на десницата, но не е оптимист, че това може да се случи във формата "Реформаторски блок". Подобно обединение е напълно възможно, тъй като разделенията са предимно личностни между лидерите на формации, а не толкова идеологически, като виждане за управлението на страната. От друга страна Христов бе напълно убеден, че СДС и този път ще оцелее, и се надява че цялата партия ще изживее своя катарзис, за да може да излезе по-силна на следващите избори. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама