Стартира Национален конкурс за разказ "Русе - град на мостове"

07:06, 30 мар 17 25 511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Клуб „Мечтание“, Дамски писателски клуб „Фортуна“ и Фондация „Русе – град  на свободния дух“ обявяват Първи национален конкурс за къс разказ на тема „Русе – град на мостове“, съобщават от пресцентъра на общината.

В него могат да участват всички любители на творческото писане, с изключение на членовете на журито и техни роднини по права линия.  Текстовете  ще се приемат от 16 април до 31 юли 2017 година e-mail в сайта на инициативата www.mostovekonkurs.wixsite.com/konkurs. Те трябва да са с до 1500 думи, шрифт Times New Roman 12, файлове . doc, . docx, . rtf. 

Необходимо е файлът да бъде озаглавен само с името на разказа на български език. В придружаващия текст на имейла трябва да се посочат трите имена на автора, телефон и имейл за обратна връзка. В писмото е нужно да има отделен насочващ текст, който да дава отговор на въпроса  „Какво ви вдъхнови за разказа?“.

Разказите ще се приемат от сътрудник и ще бъдат записани в регистър. Те ще бъдат оценявани от петчленно жури, като всеки един от членовете ще получи анонимен текст по e-mail. 

Всеки член на журито посочва 10 разказа, класирани низходящо, като най-високата оценка ще е 10. Фаворитите сред разказите ще се определя като сбор от точките.  10 – те разказа с най-много точки ще бъдат качени за публично четене на интернет страницата на конкурса, заедно с имената на авторите и ще бъдат публикувани в сборник. Ще бъде предоставена възможност на русенци да определят своя фаворит. Срокът за обявяване на резултатите е от 1 до 30 септември 2017 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама