Повече фирми подават декларации през интернет в Русе

09:40, 30 мар 17 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наближава срокът за подаване на декларациите от бизнеса, който е 31 март, като той важи и за фирмите, които не са извършвали дейност през 2016 г., припомниха от офиса на НАП в Русе.

До тази дата трябва да се подаде и Годишен отчет за дейността и да се плати дължимият корпоративен данък, след приспадането на направените авансови вноски.

Фирмите, които подадат декларациите си по електронен път и внесат задълженията си по тях ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък, но не повече от 1000 лв. Ден преди крайния срок в офиса на НАП в Русе са получени над 11 500 декларации, от които по интернет са над 9 300. През миналата година към аналогичен период те са били 9 396 декларации, от които 7086 по електронен път.

Годишна декларация за облагане с корпоративен данък са длъжни да подават и фирмите, които не са осъществявали дейност през 2016година. Те попълват отделен формуляр – образец 1010а. В него фирмите декларират, че за предишната година не са имали дейност и не са отчели приходи или разходи съгласно счетоводното законодателство. Към тази декларация не се прилага годишен отчет за дейността. Декларациите се подават в офисите на НАП по мястото на регистрация на фирмите, по пощата с обратна разписка или по интернет.

Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други вариант за плащане са с пощенски запис или чрез интернет.

Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративни данъци може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама