Ясни са русенските депутати

13:39, 30 мар 17 25 696 Шрифт:
Автор:

Със свое решение от днес Централната избирателна комисия определи окончателното разпределение на мандатите в 44-ото Народно събрание, според гласовете от проведените на 26 март избори.

Така вече е ясно и кои ще са народните представители от 19-и МИР – Русе в Парламента.

ПП ГЕРБ получи доверието на 32 471 души от областта и благодарение на това ще има 3 мандата в лицето на досегашните депутати Пламен Нунев и Светлана Ангелова, както и д-р Андриан Райков, който за последно бе директор на Областната дирекция по безопасност на храните.

Както вече съобщихме същият брой депутати вкарва и „БСП за България“, след като получи 28 637 гласа. От „червената“ листа освен водачът от София Крум Зарков, благодарение на събраните преференции, влизат още десетият Георги Стоилов (2 497) и третият д-р Пенчо Милков (2 262), който пък ще се наложи да бъде заменен в Общински съвет – Русе от Пламен Рашев. Вторият в листата и досегашен депутат Добрин Данев този път не намери място в Парламента.

Един народен представител от Русе излъчиха „Обединени патриоти“, които са с 13 768 гласа, в лицето на Искрен Веселинов, който бе и в 43-ото Народно събрание.

Това важи и за Движението за права и свободи (7 442 гласа), което ще бъде представено от бившя земеделски зам.-министър от тройната коалиция и кабинета „Орешарски“ Бюрхан Абазов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама