Новосъздадената структура на КРИБ в Русе се ангажира с проблемите на бизнеса в региона

14:45, 30 мар 17 25 1070 Шрифт:
Автор:

Официално представяне на новоучредената Регионална структура – Русе на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) се състоя днес.

Заместник-председателят на Управителния съвет при КРИБ Иван Бойков отправи приветствие към участниците и обяви името на председателя на Регионална структура – Русе – Милка Трифонова („ПРОММОНТ“ ООД). Нейни заместници са Станко Станков („Булмаркет ДМ“) и Цветомир Анастасов („ПРИСТА ОЙЛ“).

„КРИБ-Русе ще защитава интересите на бизнеса в града и региона и е за създаването на среда за бизнес, в която производителността и конкурентоспособността на фирмите да се повишава“, заяви още той.

„Един от проблемите на местното производство е липсата на качествени кадри. Този проблем става все по-сериозен“, коментира Цветомир Анастасов.

„Тази организация защитава интересите на бизнеса и на работниците от административните проблеми. Те са свързани основно със срокове. Държавната администрация би могла да помага много повече в това отношение“, добави Пламен Великов („Мегахим“).

Структурата на национално ниво има мисията да бъде ефективна в подобряването на бизнес климата в страната; да подпомага членовете си в споделянето на добри бизнес практики; да повишава конкурентоспособността на българската икономика като произвежда три-четвърти от БВП на България, дава работа на над 800 000 души, обединява над 11 000 компании, колективни и индивидуални членове и осигурява над три-четвърти от българския износ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама