Отложиха делото по жалба на "Монтюпе" срещу заповед на екоинспекцията 

15:05, 30 мар 17 25 680 Шрифт:
Автор:

Дело по жалба на „Монтюпе“ ЕООД срещу заповед на директора на РИОСВ – Русе бе отложено. То трябваше да започне днес в Административен съд – Русе.

Припомняме, че след издаденият от екоинспекцията административен акт на 8 ноември м.г. бе спряна експлоатацията на част от инсталацията за каруселно леене на алуминий в Завода за производство на алуминиеви автомобилни детайли и части „Монтюпе“, чрез пломбиране на каруселните устройства 7 и 8 в производствено хале № 3.

Жалбоподателят оспори заповедта като незаконосъобразна и направи особено искане за спиране на предварителното й изпълнение. Със свое определение от 20 декември 2016 г. Административен съд – Русе отхвърли искането за спиране на допуснатата по закон принудителна административна мярка. След обжалване на акта обаче, върховните магистрати отмениха определението на русенските си колеги.

Днес адвокатите на завода и на екоинспекцията поискаха да бъдат призовани за разпит свидетели. Сред тях са служители на компанията, експерти на РИОСВ, както и двама учени от БАН - проф. Драгомир Янков, директор на Института по инженерна химия, и проф. Венко Бешков, председател на Съюза на химиците в България, които са извършили проверка. Отделно, адвокатът на "Монтюпе" поиска да се запознае и с представените от РИОСВ писмени доказателства.

Така съдията отложи делото за 20 април тази година.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама