Русе стартира „Седмицата на гората“ със залесяване в Ломовете

07:28, 01 апр 17 25 601 Шрифт:
Автор:

Област Русе се включва активно в националната инициатива „Лесовъд за един ден“, която поставя началото на „Седмицата на гората“, съобщиха местните организатори от ДПП „Русенски Лом“, ДЛС Дунав-Русе и „СЦДП“ ДП-Габрово.

В Природозащитен комплекс „Ломовете“ в Нисово днес ще се съберат ученици от община Ветово, община Иваново, община Русе, преподаватели и граждани.

Предвидена е музикално-артистична програма, която ще поднесат второкласници от СУ „Васил Левски“, гр. Ветово.Присъстващите ще имат възможност да се превъплатят в лесовъди като се включат в залесяването с местни видове в района на природозащитния комплекс. Предвидени са много интерактивни игри с познавателна цел, в които под формата на игра ще се представят любопитни факти за природата в област Русе. Участниците ще получат материали, специално изработени за инициативата, както и по една фиданка, подготвена от „СЦДП“ ДП-Габрово.

През 1925 година в България за първи път се провежда специален и масов Ден на залесяването. От 1956 г., когато е възобновена традицията след прекъсването през Втората световна война, всяка година в първата пълна седмица на април отбелазваме „Седмицата на гората“. От тази година празникът на гората има и свое специално лого. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама