Деца от 3 общини съдиха дървета в „Ломовете“

16:33, 01 апр 17 25 591 Шрифт:
Автор:

Русе се включва активно в националната инициатива „Лесовъд за един ден“, която поставя началото на „Седмицата на гората“. Инициатива се провежда за 92 път в България. Местните организатори са ДПП „Русенски Лом“, ДЛС Дунав-Русе и „СЦДП“ ДП-Габрово.

 

В Природозащитен комплекс „Ломовете“ в Нисово днес се събраха ученици от община Ветово, община Иваново, община Русе, преподаватели и граждани.

Официални лица уважили празника бяха доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе, Пламен Дончев, заместник-кмет на община Иваново, Корнелия Йорданова, кмет на село Нисово и представител на СЦДП ДП – Габрово.

 

Празникът на гората откри инж. Цонка Христова, директор на ДПП „Русенски Лом“. Приветствие към присъстващите отправи областният управител Стефко Бурджиев, който изрази своето удоволствие да присъства на празника. Той отбеляза, че тази традиция е изключително ценна, понеже възпитава децата „в любов към природата и всичко онова, което тази природата ни дава, и най-важното в чувство за отговорност да я опазваме за следващите поколения”.

Богатата празнична програма включваше участие на Ученически фолклорни състави, залесяване с местни дървесни видове, интерактивни игри с ученици и разглеждане на посетителския център.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама