Младежи от Математическата гимназия в Русе изобретиха устройство за заснемане и реклама от въздуха

07:44, 02 апр 17 25 727 Шрифт:
Автор:

Учебната компания "Revinton" е създадена под егидата на Junior Achievement Bulgaria с цел развиване на бизнес умения и предприемаческото мислене на младите хора. Фирмата е съставена от 5 ученика от 12 клас от МГ „Баба Тонка“ в Русе, съобщават от учебното заведение.

Проектът представлява летящо устройство на принципа на цепелина с радио управление, с цел използване на въздушното пространство в зали и други закрити помещения за реклама и видеозаснемане. Устройството включва балон, пълен с хелий, който спомага за продължителността на полета, като функцията на моторите е единствено за навигация. Благодарение на тези балони, устройството е доста по-безшумно, напълно безопасно и с по-дълъг полет, сравнено с обикновените дронове, който може да продължи цял ден.

 

„За да реализираме нашия проект, ние се снабдихме с необходимите материали. За изграждането му получихме помощта на авиомоделисти от град Русе, както и ментори, препоръчани ни от Junior Achievement Bulgaria. Така през изминалата 2016 година участвахме в регионалния панаир, организиран от JA Bulgaria и успешно се класирахме до националният кръг „Изгряващи звезди“, където бяхме близо до победата и завоювахме второ място в най-престижното национално състезание за учебни компании“, припомнят младежите.

В началото на 2017 година те бяха поканени да вземат участие в International student company festival 2017, от 4 до 6 април в Рига, Латвия. Това събитие се организира от Junior Achievement Latvia и представлява отлична възможност за момчетата да представят България.

Във фестивала ще вземат участие учебни компании от цяла Европа, като ние сме единствената компания от България, която ще се включи в него. Ние се стремим към популяризиране на ученическата предприемчивост и на програма „Учебна компания”, отбелязват още младежите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама