Михаил Милчев: Сигурността и стабилността в клуба ни дава спокойствие да мислим само за футбол

13:07, 02 апр 17 25 1645 Шрифт:
Автор:

„Сигурността и стабилността в клуба ни дава необходимото спокойствие да мислим само за футбол. Това със сигурност е решаващо за атмосферата в отбора“.

Това коментира бранителят на „Дунав“ Михаил Милчев. Припомняме, че мач преди края на редовния сезон отборът си осигури място в първата шестица, като дори има шансове да изпревари „Локомотив“ Пловдив и да се доближи на 3 точки зад четвъртия „Черно море“ и на 6 след третия ЦСКА-София. За целта дунавци трябва да победят „Славия“ София от 17:30 ч. на „Лудогорец Арена“ днес.

Милчев е част от клуба от началото на сезон 2013/ 2014. Тогава „драконите“ получиха покана за включване в „Б“ група след започването на първенството. Това явно оказа влияние, русенският клуб така и не намери верният ритъм и не успя да запази професионалния си статут. През лятото на 2014 г. начело застана Веселин Великов, който преобрази почти изцяло отбора, но все пак запази няколко основни футболисти, сред които бе именно Михаил Милчев, заедно с капитана Диян Димов и Ивайло Раденцов.

„Тогава имахме добри футболисти, но явно така и не се сработихме. Именно това обаче се промени с идването на Веселин Великов. Пристигнаха много добри футболисти, с които се сработихме много бързо, получи се много добър колектив. Това е много важно в един отбор“, сподели Милчев.

Той е категоричен, че в Първа лига нещата са още по-трудни и затова е много важно, че клубът демонстрира стабилност за разлика от мнго други подобни примери през последните години, в които след промоция в елита някои изчезнаха дори от картата.

„Във „В“ и „Б“ група изградихме сериозен колектив. Тогава надигравахме всички и категорично си заслужихме място сред най-добрите. В Първа лига срещу нас вече имаме много по-добри и обиграни състави. Ние обаче запазихме колектива и играем като отбор, което е много важно. Със сигурност обаче и стабилността в клуба, която гарантира ръководството начело с д-р Симеон Симеонов, ни дава необходимото спокойствие и ние мислим само за това как да дадем най-доброто от себе си на терена“, каза още Милчев.

Той добави, че всичко това дава увереност на отбора дори и след неприятни резултати да се „вдигне“, да излезе отново със същото желание и да преследва победата във всеки мач.

„След като си осигурихме място в първата шестица, ще играем още по-освободено, още по-добре и смятам, че можем да си осигурим и още по-предно класиране. За Купата също, ще преследваме победата във всеки мач и ще се постараем да стигнем възможно най-далеч“, сподели Милчев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама