Възпитаничка на „Икономов” с първа награда от конкурса „Звездици за Лора” в Свищов

10:38, 03 апр 17 25 510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С първа награда от конкурса „Звездици за Лора” в Свищов се завърна 6-годишната възпитаничка на Вокално студио за поп и джаз „Икономов” - Ая Христова. Конкурсът се проведе на 31 март и 1 април, а гала- концертът на лауреатите се състоя на 2 април в читалище „Еленка и Кирил Аврамови” в крайдунавския град.

Малката изпълнителка добави още едно престижно отличие в биографията си благодарение на харизматичното й присъствие на сцената и изпълнението на сложния конкурсен репертоар, избран от вокалния педагог Вили Икономов - „Шепа светлина” на композитора Хайгашод Агасян и „My way” на легендарния Франк Синатра.

В конкуренция с още близо тридесет деца до 7-годишна възраст, Ая получи високи оценки за изпълненията си, които я наредиха на първо място в класацията в тази възрастова група заедно с Елица Камбурова от Тутракан. Наградата на Ая Христова бе връчена от композитора Андрей Дреников. Освен Ая, в същата група се явиха и представиха още изпълнители от студио „Икономов”. 

Това са 5-годишната Магдалена Тодорова, за която „Звездици за Лора” беше първото й участие в конкурс, Магдалена Георгиева, Калиния Неделчева, Стефания Горнячка и Ники Радев, който се изяви с изключително атрактивно сценично облекло и реквизит. 

Другите изпълнители на маестро Икономов, участвали в певческата надпревара в Свищов, са Виктор Георгиев, който също се представи със специално подготвен за изпълненията си костюм и реквизит, но във втора възрастова група; Кристина Тодорова в трета възрастова група, а Благовеста Димитрова и Кристин Тодорова в четвърта. В пета възрастова група /до 19 г./ участва Александра Неделчева.

Председател на журито на конкурса беше Маргарита Хранова, която оценяваше младите дарования заедно с Етиен Леви, Мими Иванова, Дариана Генова, Андрей Дреников, Мая Райкова и Християна Дънкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама