Над 500 състезатели ще вземат участие в международен турнир по борба в Русе

18:22, 03 апр 17 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес в Заседателна зала се състоя пресконференция по повод международния турнир по борба „ДАН КОЛОВ – Никола Петров“, който ще се проведе на 08 и 09 април 2017 г. в Булстрад Арена, съобщават организаторите. На събитието присъстваха кметът на Община Русе – Пламен Стоилов, Валентин Йорданов – председател на Българската федерация по борба и брат му Иван Димитров, Валентин Ангелов – треньор в русенския клуб „Юнак Локомотив“.

„Благодаря на Валентин Йорданов за това, което постига и прави за град Русе, както и на мениджърите на Булстрад Арена за подготовката и организацията на залата. Очакваме да видим майсторство в тези два дни и да покажем, че продължаваме да сме един от най-спортните градове на България“, е коментирал кметът Стоилов.

„Гордея се, че съм тръгнал от този край. Това е много силен турнир, който за първи път ще се проведе в Русе“, е заявил от своя страна Валентин Йорданов.

Тази година е 55-тото издание на най-авторитетния турнир по свободна и класическа борба за мъже и жени. Ще се включат над 500 участника от 41 държави, което е рекорд за турнира.  

Официалното откриване ще бъде на 08.04.2017 г. от 17:30 часа в Булстрад Арена, вход свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама