Бум на строителството в Търговище

10:08, 05 апр 17 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

35 разрешителни за строеж са издали местните администрации на територията на област Търговище през четвъртото тримесечие на миналата година. Това отчетоха от Териториалното статистическо бюро. документи за строителство са получили 15 жилищни сгради с 24 жилища в тях и над  3 хиляди квадрата разгъната застроена площ, както и 20 сгради с друго предназначение с площ от 16 хиляди квадрата. 

Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради се увеличават с 50%, жилищата в тях - със 100% и съответната им площ е повече с 38%. Ръстът в сравнение с преди една година е още по-голям. От два до три пъти повече са издадените разрешителни за нови строежи и на жилищата в тях. 

През четвъртото тримесечие на 2016 г. в областта е започнал строежът на 10 жилищни сгради с 18 жилища в тях и на 7 други сгради. От статистиката отново отчитат значителен ръст на строежите. Започнатите нови жилищни сгради бележат увеличение с 233.3%, а броят на жилищата в тях и общата им застроена площ нарастват с пет пъти. Започнатото строителство на други сгради е без промяна, докато общата им застроена площ се увеличава с близо осем пъти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама