Протестиращите решиха да не блокират бул. "България", стартират подписка

19:48, 05 апр 17 25 525 Шрифт:
Автор:

Живеещите край бул. "България" се отказаха от първоначалния си план да блокират трафика по международния път в знак на протест срещу липсата на възможност за безопасно пресичане на булеварда. Те обаче продължават да настояват за изграждането на пешеходен надлез, и ще стартират подписка с това си искане. 

 

За да говорят с гражданите на място дойдоха зам.-кметът на Община Русе по устройство на територията Димитър Наков и общинският съветник Иво Пазарджиев. Въпреки бурното начало на разговорите, Наков обясни на жителите, че не е възможно Община Русе самоинициативно да започне строителни дейности върху държавен път, част от международен транспортен коридор. От своя страна протестиращите отново изразиха недоволство, че съществуващите варианти за пресичане на булеварда са разположени твърде далеч от тях, което създава големи затруднения, особено за възрастните хора и учениците. 

По време на разговорите стана ясно, че Община Русе има готовност да започне обследване на пътната отсечка, и проучване на възможностите за изграждане на надлез. В тази връзка бе постигнато съгласие за събиране на подписка от жителите на квартала, която да бъде представена и пред държавните институции в по-нататъшни процедури. В крайна сметка протестиращите се отказаха от първоначалния план, според който трябваше да блокират за известно време двете платна на булеварда, и символично да го пресекат няколко пъти. 

Проблемите на живеещите в района са от години, като освен натоварения трафик близо до домовете им, липсва и възможност за безопасно пресичане на булеварда, за да се достигне останалата част от града. Движението често е затруднявано от катастрофи, а през годините има няколко смъртни случая, включително на деца. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама