Деца пресъздават празниците Лазаровден, Цветница и Великден в Русе

06:44, 06 апр 17 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес децата от ДГ „Чучулига“ ще пресъздадат празниците Лазаровден, Цветница и Великден, съобщават от пресцентъра на Община Русе. Тази дейност е част от реализацията на проект „Различни заедно вървим по пътя към училището родно“, финансиран по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г.

В двора на детската градина ще бъдат изпълнени обредни лазарски и великденски песни, ще се плетат венци, ще се боядисват яйца от 25 деца от целевата група и 25 деца от детската градина.

Празникът се организира в рамките на дейност 4 на проекта –  „Приобщаване на различните – интеграция чрез интеркултурно обучение на децата от целевата група“, чиято основна цел е интергриране на децата от целевата група към общността чрез представяне на културни традиции, част от националното културно богатство.

В основата на събитието е междукултурното опознаване и сближаване чрез фолклорните обичаи и празничната обредност и приемането на различието като многообразие. 

Груповите и индивидуални изяви водят до повишаване самооценката и самочувствието на децата, стимулират развитието на техния талант, повишават комуникативните им умения, формират чувство за принадлежност към дадена общност. Участието на родителите при подготовката на празника е знак за успешно партньорство между семейството и детската градина, съобщават още от пресцентъра на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама