„Дунав“ остана на крачка от полуфиналите за Купата

02:14, 07 апр 17 / Спорт 25 541 Шрифт:
Автор:

„Дунав“ отстъпи с 0:2 на „Верея“ в Стара Загора в мач от 1/4-финалите на турнира за Купата на България. По този начин отборът, носещ името на голямата европейска река, остана на крачка от топ 4 в надпреварата.

„Драконите“ създадоха първи опасносни пред противниковата врата, но Васил Шопов и Диян Димов нямаха късмет, като в единия случай и Георги Аргилашки се наложи да се намесва решително. Момчил Цветанов след това пък пропусна за домакините, останал сам срещу Станислав Антонов.

В 23-ата минута обаче Педро Еуженио не остави шанове на русенския вратар след точен диагонален изстрел от повече от 20 метра за 1:0.

До почивката дунавци владееха повече топката, но така и не успяха да стигнат до попадение.

В началото на втората част играта се развиваше по подобен начин. Гостите владееха повече топката, докато старозагорският тим разчиташе предимно на контраатаки, за да затрудни противника. Така в 74-ата минута центриране на Селим Керкар отляво бе последвано от грешка в дунавската отбрана, от която се възползва Педро Еуженио и удвои отблизо за 2:0.

До края ново попадение не падна и дунавци не успяха да намерят място в полуфиналната фаза на турнира за Купата на България.

В следващия си мач „драконите“ гостуват на „Лудогорец“ в Разград в мач от първия кръг на първата шестица в Първа лига на 9 април, неделя, от 20 ч.

„Дунав“ Русе: Станислав Антонов, Михаил Милчев, Петър Патев, Олексий Ларин, Христофор Хубчев, Диян Димов, Самир Аясс (72 мин. - Ивайло Раденцов), Бранимир Костадинов, Бирсент Карагарен (62 мин. - Юлиан Ненов), Васил Шопов (51 мин. - Ндуе Муйеци), Мирослав Будинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама