Започва фестивалът "Сцена под небето"

06:56, 07 апр 17 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес и утре, 7 и 8 април, се организира фестивал „Сцена под небето“ по проект „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на ромите и други уязвими групи на територията на общини в Област Русе“, с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос на разширения Европейски съюз и се провежда за втора поредна година. 

Посветен е на 8 април – Международния ден на ромите. Той ще се проведе в общинските центрове, съответно в Борово на 7.04. от 10 часа, в Русе на 7.04. от 16 часа, в Иваново на 8.04. от 14 часа и във Ветово на 8.04. от 18 часа. 

Участие ще вземат формации, танцови и вокални групи, а също и много индивидуални изпълнители от детските градини и училищата в общините Иваново, Борово, Ветово и Русе. Тази година фестивалът ще премине със специалното участие на смесен оркестър. 

В Борово и в Русе се организират изложби с традиционни за различните етноси кулинарни изделия. Да участват са поканени всички, които проявяват интерес към мултикултурното кулинарно изкуство. Специално за Русе са поканени да вземат участие в изложбата, учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Русе, съобщават още организаторите на събитието. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама