Преподаватели от Националния военен университет обмениха добри практики с русенските си колеги

20:53, 07 апр 17 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 6-ти април представителна група преподаватели от Факултета по комуникационни системи на Националния военен университет „Васил Левски“ в град Шумен посети Русенския университет за обмен на добри практики. Информация за срещата съобщават домакините от Русенски университет.

В една от залите с интерактивна презентационна система проф. Ангел Смрикаров е показал на гостите презентация на тема „Как да направим лекцията по-интересна за студентите от дигиталното поколение“. Ръководителят на Центъра за дистанционно обучение проф. Цветомир Василев е запознал преподавателите от Шумен с досегашните резултати от работата на центъра. Гостите са разгледали сградите на Ректората и Канев център, а в новия учебен корпус са посетили зала „Сименс“, библиотеката, издателския център, няколко лекционни и семинарни зали.

Участниците в делегацията са били особено впечатлени от изложбата на научни трудове и списания, от изложбата на постери в централното фоайе, както и от уникалната експозиция „Летопис на растежа“, посветена на 70-годишнината на университета. Посещението е завършило с разходка из кампуса на висшето училище, по време на която помощник-ректорът Валерий Гегов е презентирал обновения спортен комплекс.

Преподавателите са били възхитени от макета на автомобил, разработван в момента от студенти и преподаватели от няколко специалности и катедри в Русенския университет. Екипът работи изключително усърдно в една от отлично оборудваните лаборатории на катедра Транспорт, където студентите подготвят автомобил, който ще се задвижва от водородна клетка. Деканът на Факултета по комуникационни системи в Националния военен университет „Васил Левски“  полк. проф. Сашо Евлогиев е направил сполучлива аналогия между лабораторията на младежкия екип и мястото, на което Стив Джобс създава световно известния персонален компютър Apple.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама