В Ценово празнуваха селищния си празник

16:59, 08 апр 17 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жителите на община Ценово отбелязаха селищния си празник. Денят съвпадна и с големия християнски празник Лазаровден. На 2 април преди 38 години с решение на правителството се обособява община Ценово и картата на бившия Русенски окръг се прекроява. На площада в общинския център се стекоха стотици жители от всички населени места в общината. 

Всички присъстващи по стара българска традиция бяха посрещнати с традиционното нашенско „Добре дошли!“ , с питка и шарена сол.  Гости на тържеството бяха избраните за народните представители от ПП ГЕРБ в 44-то Народно събрание Пламен Нунев и Светлана Ангелова, групи от побратимените с Ценово префектури в Румъния – Гюргево, Комана и Валя Драгулей, кметове на общини, председатели на общински съвети, кметове на населени места, представители на институции и общественици, съобщават още от Община Ценово.

В словото си кметът на общината д-р Петър Петров изтъкна, че през последните години регионът постоянно променя облика си. Макар и най- малка като териториална единица община Ценово заема второ място по реализирани проекти по национални и международни програми в Русенска област. 

„Всеки от нас е приел „каузата Ценово“  като своя лична отговорност и  първите резултати от съвместните ни усилия и надежди са налице. Искам да ви уверя, че ще продължим да отстояваме това, което ни обединява всеки ден – и в празник, и в делник; да отстояваме и съграждаме нашето общо бъдеще, такова каквото го желаем“, подчерта д-р Петров. Председателят на Общинския съвет Галена Георгиева също поздрави жителите и гостите на Ценово с празничния ден. 

„Ние ще продължим да оказваме пълна подкрепа за ускореното развитие на общината, в ОбС ще приемаме решения, насочени единствено и само за по-доброто бъдеще на жителите в населените места, за добруването и просперитета на хората, които живеят с радостите и тревогите на своята община, ще работим, за да превърнем Ценово в едно от добрите места за живеене в България“, сподели председателката на местния парламент.

Празничната програма продължи с танци на възпитаниците от Детска градина „Баба Тонка“ и Детска фолклорна група „Славейче“. В навечерието на светлите Великденски празници те отправиха своеобразен благослов за здраве, плодородие и благополучие.

Празничният ден започна с откриването на три изложби в залата на Домашния социален патронаж и във фоайето на читалищетоСвои произведения представиха членовете на пенсионерския клуб „Млади сърца“ и обитатели на Дневния център за възрастни хора с увреждания. Емоционалният градус на празника се подгряваше от формацията, ръководена от д-р Илия Илиев – Професора.  Изпълненията им огласиха площада с кръшни български хора и народни танци. Повечето от присъстващите не се стърпяха и се хванаха на витото хоро. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама