България с първи три титли на "Дан Колов - Никола Петров" в Русе

21:56, 08 апр 17 / Спорт 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Иво Ангелов спечели без борба финалната среща срещу турчина Рущем Хамед и триумфира с титлата при 59-килограмовите в класическия стил на турнира "Дан Колов - Никола Петров" в Русе. 
При жените злато спечели Миглена Селишка при 48-килограмовите. Трикратната европейска шампионка за девойки надделя над шведката Фредерика Петерсон с 6:2, а след това на почетната стълбичка бе наградена от спортния министър Даниела Дашева. 
В кат. до 60 кг Мими Христова надделя на финала над Йохана Матсон (Швеция) с 4:1, а златото й беше връчено от Валентин Йорданов, почетен президент на БФ Борба. Биляна Дудова (55 кг) загуби инфарктно след 14:14 от беларускинята Кранчар и остана със сребро. 

На официалното откриване присъстваха кметът на Община Русе – Пламен Стоилов, зам.-кметът по хуманитарни дейности – Иван Григоров, проф. Даниела Дашева – служебен министър на младежта и спорта, Пламен Нунев – избран за народен представител от ПП ГЕРБ, Христо Маринов – новият председател на БФБ, Валентин Йорданов – доскорошен председател на Федерацията, Цено Ценов – вицепрезидент на UWW, Любомир Ганев – зам.- председател на БОК, Йордан Йовчев – председател на БФ по спортна гимнастика, Валентин Ангелов – треньор в русенския клуб „Юнак- Локомотив“, известни спортисти и гости на град Русе.

Кметът Пламен Стоилов откри 55-тото издание на най- авторитетния турнир по свободна и класическа борба за мъже и жени с думите: “За нас е чест, че състезание от такъв висок ранг се провежда в нашия прекрасен град Русе и в това уникално спортно съоръжение. Благодаря на Валентин Йорданов, че това се случва тук и за всичко, което направи за българския спорт и борба и за своя роден град Русе”, допълни кметът. Той пожела успех на състезателите, след което получи почетни медали от Валентин Йорданов. В турнира се включват над 500 участници от 41 държави, което е рекорд до момента.

Преди официалното откриване беше представянето на книгата, посветена на Валентин Йорданов - “Всичко е борба”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама